Mentálhigiénés Képzést Léván

Mentálhigiéné szakirányú továbbképzést indít újra Léván
a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

Mentálhigiéné szakirányú továbbképzést indít második alkalommal a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Szlovákiai Magyar Mentálhigiénés Közösség és a Lévai Református Egyházközség együttműködésével. A képzés helyszíne az egyházközség központi épülete. Intézetvezető: dr. Kiss Paszkál PhD. Szakvezető: dr. med. Grezsa Ferenc egyetemi adjunktus.

A képzés 2018 februárjában kezdődik. A képzési alkalmak félévente ötször két napon, csütörtökön és pénteken lesznek. A jelentkezés feltétele: főiskolai vagy egyetemi oklevél. Elsősorban segítő foglalkozású szakemberek, mint például orvosok, egészségügyi dolgozók, szociális munkások, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichológusok, lelkészek, vallástanárok jelentkezését várjuk. Más végzettség is elfogadott.

A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap - itt érhető el: http://www.kre.hu/btkfelveteli/mentalhigienes_segito.html

Jelentkezési határidő: 2017. október 31.

A szakleírás linkje pedig a következő: http://www.kre.hu/btk/index.php/mentalhigienes-segito

Felvételi keretszám: 36 fő. Az oklevél megszerzéséhez a tantárgyi követelmények teljesítése, 150 órás önismereti célú csoportmunka, záródolgozat készítése és vizsgabizottság előtti megvédése szükséges. A képzés formája iskolarendszerű, levelező képzés. Időtartama két év – négy szemeszter A képzés végén megszerezhető oklevél megnevezése: „mentálhigiénés szakember”.

A képzés pénzdíjas, a hallgatói költségtérítés 40.000 Ft. – cca. 130 € félévenként, mely magában foglalja a 150 órás önismereti csoportmunka költségeit is.

A képzés folyamatában hangsúlyos: az önismeret; az emberi kapcsolatok, családok, közösségek működése, dinamikai sajátosságai; a különböző lelki jelenségek felismerése és az ezekhez kapcsolódó cselekvési stratégiák kialakítása; a hivatás-gyakorlásból adódó nehézségek, konkrét helyzetek feldolgozása; a segítői eszköztár bővítése; hosszú távú, támogató kollegiális kapcsolatok építése, szakmai tapasztalatok megosztása; saját hivatásunk terepén és saját kapcsolatainkban való tudatosabb és kompetensebb jelenlét.

Részletesebb információkat a képzés helyi szervezőjétől, Szathmáry Zsuzsanna, református lelkész, mentálhigiénés szakembertől kaphatnak az érdeklődők. Elérhetőség: 935 32 Kalná nad Hronom, Mlynská 2, e-mail: szatizsu@gmail.com, mobil: +421 908 192 110.